Krótko i po przerwie

Wtorek, 19 kwietnia 2011 · Komentarze(0)
Były dwa dni przerwy na skutek wypadu do Wrocka, a dzisiaj krótko, bo musiałem wcsześniej wrócić, obrobić i zamarynować udziec jelenia (nie mylić z kozłem sarny) by na święta dobra pieczeń była :)

Skład:
-udziec z jelenia,
-1,5 szklanki czerwonego wina,
-1 szklanka octu winnego,
-skórka z cytryny,
-4 marchewki,
-3 ząbki czosnku,
-2 małe cebule,
-po 10 ziaren pieprzu, jałowca i ziela angielskiego,
-4 goździki.

To do marynaty. O dalszych czynnościach poinformuję w stosownym czasie :)



(w czwartek)

Komentarze (0)

Nie ma jeszcze komentarzy.
Wpisz trzy pierwsze znaki ze słowa isiep

Dozwolone znaczniki [b][/b] i [url=http://adres][/url]